Simpozion Național cu tema: "Tradițional și modern în învățământul românesc"

|

Cu 10 ani în urmă, adică în anul de grație 2003, un grup de dascăli inimoși de la Școala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu", Comănești, dornici să învețe sau să împărtășească și altor colegi din experiența lor,au inițiat primul  Simpozion Internațional care avea să primească confirmarea a peste 300 de participanți. Proiectul a continuat și am ajuns la ediția cu numărul VIII. Astăzi, vă lansăm invitația de a participa alături de ei la derularea unui amplu proiect de interes general, care are ca subiect generic – EFICIENȚA.

În cadrul acestui proiect vă propunem să participați la lucrările Simpozionului Național cu tema:  ,,TRADIȚIONAL ȘI MODERN ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC", care se va desfășura atât prin activități directe-dezbateri, mese rotunde, cât și cu participare indirectă .
Proiectul a primit girul favorabil și avizul scris  atât din partea  ISJ  Bacău cât și din partea celorlalte instituții implicate în proiect.

 Lucrările directe se vor desfășura în 5 aprilie 2013, pe următoarele secțiuni:

  • Legea educației, la granița dintre experiment si eficient;
  • Clasa pregătitoare si startul predării in sistem integrat - prezentarea unor proiecte model, a unor sugestii metodologice, a unor secvențe de planificare a materiei;
  • Pregătirea preșcolarilor, primul pas în asigurarea succesului unui parcurs școlar;
  • Familia, partener activ in procesul modelării personalității copiilor;
  • Ce vor preadolescenții si ce le oferă școala, in raport cu așteptările acestora?

Va fi organizata si o secțiune pentru elevii care doresc să se implice in proiect.
Ca produs final se va realiza o culegere de materiale cu caracter metodic, in format electronic, cu ISBN și fiecare participant va primi diplomă de participare.

În vederea realizării acestui proiect, cei ce doresc să se implice trebuie să trimită un e-mail de confirmare la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , adresă la care vor fi trimise și lucrările in format electronic.

Data limita pentru înscriere și trimiterea materialelor:  25 martie 2013

ECHIPA PROIECTULUI VĂ AȘTEAPTĂ CU DEOSEBIT INTERES!